M-am născut și crescut în Timișoara, România. Am crescut fără stereotipuri legate de gen, nație sau rasă, pentru că așa e Timișoara, un târg cu istorie, la marginea României. Aceste realități mi-au dat și o viitoare viziune asupra țării mele, a poziției sale în lume. Niște linii trasate pe hartă, dar care abia cuprind un popor, conferă valoare. România în lume are o poziție care îi conferă unele oportunități, dar și pericole. Sunt lucruri mult mai ușor de văzut de la Timișoara și din Banat, acolo unde se întâlnesc atâtea alte culturi.

La nici 25 de ani am plecat. Am plecat cu gândul că urmează o lume nouă, neexplorată, că sunt căpitanul destinului meu și că, prin muncă și onestitate, pot ajunge pe un piedestal al profesionalismului. Împreună cu milioane de alții ca mine, am pus bazele încrederii în români, în noii membri ai Uniunii Europene și NATO. Sunt mândru de acest aspect, de puținul cu care am ajutat și eu, pentru imaginea țării mele în lumea largă.

Am intrat în politică pentru că vedeam, cu dispreț, multă impostură și corupție endemică. Mai vedeam aici, cu speranță, oportunitatea ca românii să fie reprezentați de cineva care îi respectă, care le vede și știe munca. Nu poți ști ce gândește un om, până n-ai trudit alături de el, până n-ai împărțit din puțina noastră pâine sau cât timp n-ai vorbit cu el despre familie sau despre credință. Sunt valori puternice, individuale românilor, care se regăsesc cel mai bine în Partidul Național Liberal. Am făcut pasul cu ceva curaj, poate chiar o doză de teamă pentru viitor, pentru că nu știam ce mă așteaptă. Acești ani de mandat m-au învățat foarte multe, m-am luptat cu multe greutăți și cred că am găsit curajul să reprezint românii. Nu sunt vorbe ușoare, pentru că trebuie, ca politician, să te ancorezi în niște valori și o certitudine de nestăvilit, aceea că lucrezi pentru soarta țării tale.

Muncesc de la 21 de ani, știu foarte bine valoarea banului câștigat prin trudă. Înainte de politică, am lucrat în rând cu alții pe șantiere, în vânzări și în consultanță. Cariera din străinătate mi-a impus nu doar o etică a muncii deosebită, dar și experiența necesară în comunicarea cu oamenii. Că vorbeam cu colegii mei muncitori sau cu șefi de firmă, era important respectul reciproc și colaborarea în proiecte comune. Sunt învățăminte pe care le-am adus cu mine în țară. Doresc să construim împreună, prin potențialul nostru românesc, un „mâine” de care să fim mândri și pe care îl merităm.

PNL este forța politică a multor generații, pe umerii De ce m-am întors? cărora s-a construit România actuală. Unii ar numi visul Brătienilor „România modernă”, un țel împlinit, dar aceasta este o năzuință continuă, un parcurs constant al unui popor greu încercat. Să simți că poți aduce un plus de valoare țării tale, să fii în poziția în care să te lupți pentru români – sunt lucruri fantastic de puternice în sufletul oricărui om din generația mea.

Fac parte dintr-o generație care s-a născut cu Revoluția română în sânge, chiar dacă nu a participat la ea, prin învățămintele și poveștile părinților mei, prin traiul tranziției și prin incredibila evoluție europeană de apoi. România e țara, PNL este partidul care i-a scris istoria, i-a marcat prezentul și va continua să-i definească viitorul. Am făcut un pas spre maturitate deplină, atunci când am ales politica liberală. Parlamentul României mi-a dat oportunitatea să servesc românii și, împreună, să construim un viitor mai bun.

De multe ori am fost catalogat progresist, tinerețea îndrepta percepția instantaneu spre a fi membrul altui partid din România, fără ca unii să înțeleagă faptul că valorile mele erau cele atlantic-liberale, ușor de confundat, dar nu aceleași cu cele centrist-europene ale altora. Liberalii autentici sunt cei care educă și ajută alți membri ai societății, care văd valoarea unei nații peste ani și ani, atunci când politicile corecte sunt implementate. Sunt cei care înțeleg că familia și credința stau la baza unei națiuni.

@Greta Ioniță

Sunteti o gura de aer proaspat in clasa politica romaneasca. Succes PNL!

@Vasile Pop

Domnule Pavel Popescu, sunteți un om serios, un tânăr cu perspectivă, vă doresc succes și să luptați în continuare așa cum ați făcut-o și până acum, o să reușiți sigur să scoateți toate gunoaiele din parlament…

@Mariana Serban Gravano

Succes infinit PNL , cu aceşti tineri politicieni inteligenti, cu onestitatea de a pune România pe locul potrivit al Democrației, fără PSD-işti penalii şi fără politicienii de rea credință față de cetățenii țării.