Pavel Popescu, PNL: Proiectul PSD privind reorganizarea ANCOM va distruge pe termen lung, aproape iremediabil, una dintre puținele instituții care mai funcționa la standarde europene

Proiectul depus de liderul PSD Alfred Simonis privind reorganizarea ANCOM va distruge pe termen lung, aproape iremediabil, una dintre puținele instituții care mai funcționa la standarde europene, consideră deputatul PNL, Pavel Popescu, scrie financialintelligence.ro.

O propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii a fost depusă astăzi la Camera Deputaților, de către liderul deputaților PSD Alfred Simonis. Alături de acesta, printre inițiatori se mai numără Andronache Gabriel de la PNL, Márton Árpád-Francisc de la UDMR, Cupă Ion – PMP,  Havrici Emanuel-Iuliu – Pro-România și Grosaru Andi-Gabriel de la Minorități.

Vezi aici proiectul: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=18829

Propunerea lui Simonis vine după ce un proiect similar privind reorganizarea ANCOM, al deputatului PSD Florin Iordache, a fost retras în doar câteva zile, după ce au apărut critici cu privire la politizarea instituției. Deputatul USR Cătălin Drulă a acuzat că “ANCOM, arbitrul uriașei piețe telecom din România, este sub atacul PSD de câteva zile”.

Pavel Popescu a spus: “Din respect față de instituția ANCOM și față de profesioniștii din interiorul ei, m-am abținut în ultimii ani în a face comentarii politice despre cum funcționează lucrurile acolo. Am facut-o doar atunci când interesele cetățenilor români erau în mod direct afectate. Astăzi, aceste interese sunt afectate din nou:

Pe 7 noiembrie 2017, Sorin Grindeanu, fost Premier al României pus de Liviu Dragnea, Premier care a validat OUG 13 – ordonanța penalilor care a scos peste 1.000.000 de români în stradă, este numit Președinte al ANCOM. Acest lucru a fost posibil după ce majoritatea toxică a PSD a schimbat legea prin care Președintele României avea un rol crucial în procesul de numire a conducerii acestei instituții vitale pentru piața telecomunicațiilor.

Prima mișcare făcută de Sorin Grindeanu a fost aceea de a-și mări salariul la 10.000 de euro/lună! După acest “cadou”, au urmat zecile de angajări de pile de partid în instituție.

În tot acest timp, deși incompatibil, Sorin Grindeanu a făcut constant politică. Cum? Pe față, în ședințe de partid, în biroul lui Marcel Ciolacu. Mai mult, de fiecare dată când venea la prezentarea raportului instituției la Comisia IT, se transforma mereu în tehnocrat. Uita ședința de partid la care participase fix cu o zi înainte. Și Doamne ferește să îi fi atras atenția pentru că se transforma mereu în victimă, așa cum a facut-o și în cazul ordonanței 13 pe care fix el a promulgat-o. De fapt, în toată viața sa de politician, Sorin Grindeanu s-a folosit de două “calități”: viclenia și lașitatea. Să nu uitați asta niciodată.

Astăzi, Grindeanu pleacă de la ANCOM. Ar fi și cazul ținând cont de faptul că oricum nu dădea prea mult pe la birou. Pe așa salariu “mizerabil”, mai bine mergi la ședințele de CEX PSD sau în vacanță. Nu pleacă însă înainte de a se asigura ca își va mentine controlul total prin PSD în instituție. Schimba legea printr-un proiect legislativ depus astăzi în Parlament de liderul grupului PSD. Un proiect legislativ care va distruge pe termen lung, aproape iremediabil una dintre puținele instituții care mai funcționa la standarde europene.

NU E O COINCIDENȚĂ faptul că în aceste zile, Partidul Comunist Chinez face presiuni imense prin compania HUAWEI în România. Presiuni pentru a nu fi excluși cumva de la licitațiile 5G unde Partidul și-ar dori din răsputeri să poată controla în viitor infrastructurile și fluxurile de date ale noastre și ale familiilor noastre. Așa cum o face de exemplu, prin aplicația TIKTOK.

Cine intră în acest joc alături de PSD & Grindeanu (conștient sau inconștient) atacă în mod direct, pe termen lung, interesele geopolitice, de siguranță și de securitate ale României. Sunt fix aceeași oameni care strigau acum un an să ieșim din Europa și să rupem parteneriatele strategice. Cei care ma cunosc cu adevărat, știu că deși nu mă afișez într-un mod ipocrit cu drapelul și nu ma bat cu pumnul în piept numindu-mă patriot doar de dragul de a da bine în fața electoratului, îmi iubesc țara și cred că într-o zi poate fi vindecată de rănile produse de cei care fac mereu un joc dublu, periculos, promovând alte interese decât cele ale poporului român.

Dar despre mizele acestor zile, povestim după campania electorală.

P.S. 1 Aștept ca și-n aceste zile, angajații si profesioniștii din ANCOM să-și unească vocea cu mine așa cum au facut-o în 2017, când împreună, am reușit să scăpăm de Diță, Președintele care aproape că aruncase “în aer” instituția. P.S. 2 Dacă partidul din care fac parte votează acest proiect de lege eu voi vota ferm, împotriva lui”.